Glutenfri focaccia 25 g jäst 400 g (4 dl) vatten 10 g (1 msk) fiberhusk 20 g (1 msk) flytande honung 45 g (1/2 dl) olivolja 1 tsk salt 450 g (7 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax Olivolja till formen Topping: T.ex. körsbärstomater, urkärnade svarta oliver, basilika, flingsalt, olivolja Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Tillsätt lite i taget till jästen medan du vispar och vispa tills jästen löst upp sig. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 15 minuter. Tillsätt honung, olivolja, salt och mjölmix och arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar, gärna i assistent. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Bred ut den kladdiga degen i en oljad form eller mindre långpanna, ca 20x30 cm, och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Gör små gropar i degen med oljade fingrar och tryck ner tomater, oliver och basilikablad. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.