Glutenfri formfranska 25 g (1/2 paket) jäst 400 g (4 dl) vatten 25 g (2 msk) rapsolja 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 1 tsk salt 2 tsk strösocker 360 g (6 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner olja och fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt salt, socker och mjölmix och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Degen ska vara kladdig. Stjälp över degen i en smord avlång bakform och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på recept på andra glutenfria formbröd: Glutenfri formfranska med xantangummi Glutenfritt havrebröd i form Naturligt glutenfritt rostbröd Glutenfritt grovt rostbröd Glutenfri filmjölkslimpa