Glutenfri formfranska med durra 25 g (1/2 paket) jäst 400 g (4 dl) vatten 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 25 g (2 msk) rapsolja 70 g (2 dl) glutenfria havregryn (går att byta ut mot boveteflingor eller mot 1 dl mer mjöl) 1 tsk salt 2 tsk strösocker 75 g (1 1/2 dl) durramjöl 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med det. Vispa ner fiberhusk, olja och havregryn och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen väl, gärna i assistent. Lägg den kladdiga degen i en smord brödform (1,5 liter), jämna till ytan och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på galler under bakduk. Brödet efter jäsning Brödet efter gräddning Tips på fler glutenfria bröd med durramjöl: Glutenfritt durrabröd i långpanna Glutenfria tekakor med xantangummi Naturligt glutenfria korvbröd Naturligt glutenfritt morotsbröd Naturligt glutenfria hamburgerbröd