Annons

Glutenfri formfranska med durra

Rustikt och gott formbröd där durramjölet tillför mineraler och en god fullkornssmak. Brödet blir luftigt och saftigt och passar utmärkt att rosta.

Glutenfri formfranska med durra

Glutenfri formfranska med durra
25 g (1/2 paket) jäst
400 g (4 dl) vatten
15 g (1 1/2 msk) fiberhusk
25 g (2 msk) rapsolja
70 g (2 dl) glutenfria havregryn (går att byta ut mot boveteflingor eller mot 1 dl mer mjöl)
1 tsk salt
2 tsk strösocker
75 g (1 1/2 dl) durramjöl
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med det.
  3. Vispa ner fiberhusk, olja och havregryn och låt svälla i 5 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen väl, gärna i assistent.
  5. Lägg den kladdiga degen i en smord brödform (1,5 liter), jämna till ytan och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt det svalna en stund i formen innan du stjälper upp det och låter det svalna helt på galler under bakduk.

Glutenfri formfranska med durra efter jäsningBrödet efter jäsning

Annons
Annons

 

Glutenfri formfranska med durra efter gräddningBrödet efter gräddning

Glutenfri formfranska med durra i skivor

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar