Glutenfri formfranska med havre 25 g jäst 400 g (4 dl) vatten 25 g (2 msk) rapsolja 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 1 tsk salt 2 tsk strösocker 60 g (1 1/2 dl) glutenfritt havremjöl 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Uppvispat ägg och havregryn till garnering Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner olja, fiberhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt salt, strösocker, havremjöl och mjölmix och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Stjälp upp den kladdiga degen i en smord avlång bakform och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla brödet med ägg och strö över havregryn. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du stjälper upp brödet ur formen. Låt svalna helt på galler under bakduk. Fler recept på goda glutenfria bröd: Glutenfritt havrebröd i form Naturligt glutenfritt rostbröd Glutenfritt sirapsbröd i långpanna Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Glutenfria kesofrallor Glutenfria hönökakor