Annons

Glutenfri formfranska med havre

Det här är ett bröd som jag skulle vilja att varenda en av er bakar, eftersom jag är säker på att ni kommer att älska det lika mycket som jag! Brödet blir otroligt mjukt och luftigt och håller sig saftigt i flera dagar. Det är supergott att äta nybakat men passar också väldigt bra att rosta.

Skivad glutenfri formfranska med havre

Glutenfri formfranska med havre
25 g jäst
400 g (4 dl) vatten
25 g (2 msk) rapsolja
15 g (1 1/2 msk) fiberhusk
70 g (2 dl) glutenfria havregryn
1 tsk salt
2 tsk strösocker
60 g (1 1/2 dl) glutenfritt havremjöl
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
Uppvispat ägg och havregryn till garnering

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.
  3. Vispa ner olja, fiberhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt salt, strösocker, havremjöl och mjölmix och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
  5. Stjälp upp den kladdiga degen i en smord avlång bakform och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Pensla brödet med ägg och strö över havregryn.
  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du stjälper upp brödet ur formen. Låt svalna helt på galler under bakduk.
Annons

Glutenfri formfranska med havre

Annons

Glutenfri formfranska med havre innan gräddning

Annons

Nygräddat glutenfritt rostbröd med havre

Dela på:

4 kommentarer till “Glutenfri formfranska med havre”

  1. Jasmine skriver: 18 mars, 2020

    Jag är nyfiken på om du har den större eller mindre storleken på den där brödformen?😃 ska inhandla en ny!


    1. Anneli Bark skriver: 20 mars, 2020

      Formen är på 1,5 liter.


  2. Ulrika skriver: 22 juli, 2020

    Otroligt gott, saftigt och lättbakat!
    Jag tog havregryn och mixade till havremjölet. Det här kommer jag göra ofta! /Ulle


    1. Anneli Bark skriver: 25 juli, 2020

      Tack, vad roligt att du gillade receptet!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar