Kakan har en fantastiskt god och kraftig chokladsmak och perfekt konsistens för en chokladtårta. Den härliga chokladtoppingen så gott som smälter i munnen och tårtan är bara helt fantastisk. Ni måste prova! Följ mig på Instagram: @glutenfriagodsaker och Facebook: Glutenfria godsaker för att få mer bakinspiration och de senaste uppdateringarna! Glutenfri fransk chokladtårta 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 150 g (3 dl) mandelmjöl eller rismjöl (jag använder hälften av varje) 150 g smör 150 g mörk choklad Smör och mandelmjöl eller rismjöl till formen Glasyr: 150 g mörk choklad 100 g (1 dl) vispgrädde 25 g smör Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke. Rör ner mjölet. Smält smöret i en kastrull. Bryt eller hacka chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Rör till en jämn chokladsmet. Tillsätt chokladsmeten i bunken och rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna. Obs! Ta inte bort kanten på formen. Bryt chokladen till glasyren i bitar och smält ihop med grädde och smör i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet. Bred ut glasyren på kakan. Låt stelna. Strö eventuellt över flingsalt, det är gott med det lite salta till chokladen! Skär försiktigt runt tårtan med en kniv eller palett innan du lossar kanten på formen och serverar tårtan. Garnera gärna chokladtårtan med vispad grädde eller servera grädde vid sidan om. Tips på fler goda glutenfria recept med choklad: Glutenfri kladdkaka med daimgrädde Glutenfri chokladsockerkaka Glutenfri chokladmousse Glutenfri chokladbollskladdkaka Glutenfria chokladsnittar Glutenfria chokladbollar med brynt smör Glutenfri fudgekaka