Annons
Annons

Glutenfri fransk chokladtårta

Låt mig presentera den godaste chokladtårtan någonsin. Den här tårtan har ALLT!

Kakan har en fantastiskt god och kraftig chokladsmak och perfekt konsistens för en chokladtårta. Den härliga chokladtoppingen så gott som smälter i munnen och tårtan är bara helt fantastisk. Ni måste prova!

Annons

Följ mig på Instagram: @glutenfriagodsaker och Facebook: Glutenfria godsaker för att få mer bakinspiration och de senaste uppdateringarna!

Glutenfri fransk chokladtårta

Annons

Glutenfri fransk chokladtårta i bit

Glutenfri fransk chokladtårta
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g (3 dl) mandelmjöl eller rismjöl (jag använder hälften av varje)
150 g smör
150 g mörk choklad
Smör och mandelmjöl eller rismjöl till formen

Glasyr:
150 g mörk choklad
100 g (1 dl) vispgrädde
25 g smör

  1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke.
  2. Rör ner mjölet.
  3. Smält smöret i en kastrull. Bryt eller hacka chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Rör till en jämn chokladsmet.
  4. Tillsätt chokladsmeten i bunken och rör ihop till en smet.
  5. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna. Obs! Ta inte bort kanten på formen.
  7. Bryt chokladen till glasyren i bitar och smält ihop med grädde och smör i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet.
  8. Bred ut glasyren på kakan. Låt stelna. Strö eventuellt över flingsalt, det är gott med det lite salta till chokladen!
  9. Skär försiktigt runt tårtan med en kniv eller palett innan du lossar kanten på formen och serverar tårtan.
Annons

Garnera gärna chokladtårtan med vispad grädde eller servera grädde vid sidan om.

Glutenfri fransk chokladtårta

Glutenfri fransk chokladtårta spritsad med grädde

Fransk chokladtårta

Annons
Dela på:

8 kommentarer till “Glutenfri fransk chokladtårta”

  1. Madelene skriver: 22 juni, 2021

    Den här var den godaste franska chokladtårtan jag någonsin smakat. Alla gäster tyckte den var supergod. I vanliga fall kan glutenfria bakverk bli tråkiga och torra efter någon dag, men inte denna!


    1. Anneli Bark skriver: 22 juni, 2021

      Tack snälla du, vad roligt att höra!


  2. Anette skriver: 9 juli, 2021

    Går den att göra dagen innan?


    1. Anneli Bark skriver: 10 juli, 2021

      Ja absolut, den blir bara godare dagen efter!


  3. Carin skriver: 27 december, 2021

    Om man inte tål nötter/mandel mjöl. Kan jag byta ut hela mjölmängden till finax mjölkig eller leilas blå istället? 🙂. Tack på förhand! 🌸


    1. Anneli Bark skriver: 30 december, 2021

      Hej! Jag skulle rekommendera att använda bara rismjöl i så fall för bäst resultat. Det går kanske bra med mjölmix men har inte provat så törs inte rekommendera det. Om du provar tror jag att det blir bättre med Finax än Lailas i det här fallet. Meddela gärna hur det blev om du testar mjölmix!


  4. Jenny skriver: 6 januari, 2022

    Till hur många personer är denna? Ca? 🙂


    1. Anneli Bark skriver: 9 januari, 2022

      Det blir ca 10 normalstora bitar.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar