Annons

Glutenfri fransk chokladtårta

Låt mig presentera den godaste chokladtårtan någonsin. Den här tårtan har ALLT!

Kakan har en fantastiskt god och kraftig chokladsmak och perfekt konsistens för en chokladtårta. Den härliga chokladtoppingen så gott som smälter i munnen och tårtan är bara helt fantastisk. Ni måste prova!

Annons

Följ mig på Instagram: @glutenfriagodsaker och Facebook: Glutenfria godsaker för att få mer bakinspiration och de senaste uppdateringarna!

Glutenfri fransk chokladtårta

Annons

Glutenfri fransk chokladtårta i bit

Glutenfri fransk chokladtårta
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 g (3 dl) mandelmjöl eller rismjöl (jag använder hälften av varje)
150 g smör
150 g mörk choklad
Smör och mandelmjöl eller rismjöl till formen

Glasyr:
150 g mörk choklad
100 g (1 dl) vispgrädde
25 g smör

  1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt i en bunke.
  2. Rör ner mjölet.
  3. Smält smöret i en kastrull. Bryt eller hacka chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Rör till en jämn chokladsmet.
  4. Tillsätt chokladsmeten i bunken och rör ihop till en smet.
  5. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna. Obs! Ta inte bort kanten på formen.
  7. Bryt chokladen till glasyren i bitar och smält ihop med grädde och smör i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet.
  8. Bred ut glasyren på kakan. Låt stelna. Strö eventuellt över flingsalt, det är gott med det lite salta till chokladen!
  9. Skär försiktigt runt tårtan med en kniv eller palett innan du lossar kanten på formen och serverar tårtan.
Annons

Garnera gärna chokladtårtan med vispad grädde eller servera grädde vid sidan om.

Glutenfri fransk chokladtårta

Glutenfri fransk chokladtårta spritsad med grädde

Fransk chokladtårta

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar