Glutenfria friterade bananer (4-6 st) 120 g (2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax 1 msk majsstärkelse 2 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 175 g (1 3/4 dl) kallt vatten 4-6 bananer beroende på storlek 1-2 liter frityrolja beroende på storlek på kastrull Vaniljglass och ljus sirap till servering Blanda mjölmix, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt vatten och rör ihop till en frityrsmet. Värm upp oljan till ca 175 grader i en kastrull. Använd så mycket frityrolja att den täcker bananerna vid fritering. Skala bananerna och doppa en i taget i frityrsmeten. Om de är små kan du fritera bananerna hela, om de är större kan du dela dem i bitar. Fritera bananerna en och en (eller flera i taget om du använder en större kastrull) i ca 4 minuter, tills de får fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Servera bananerna varma med vaniljglass. Ringla sirap över. Tips på andra glutenfria recept med banan: Glutenfri banoffeepaj Glutenfri banansemla Glutenfri banankaka med choklad Glutenfria bananvåfflor Glutenfritt snabbt bananbröd Glutenfri ugnspannkaka med banan