Annons

Glutenfri friterad banan

Friterad banan är något som jag saknat sedan jag fick celiaki. Nu har jag provat att göra friterade bananer hemma med glutenfritt mjöl och de smakar verkligen precis som på restaurang! Här kommer receptet.

Glutenfri friterad banan

Glutenfria friterade bananer (4-6 st)
120 g (2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax
1 msk majsstärkelse
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
175 g (1 3/4 dl) kallt vatten
4-6 bananer beroende på storlek
1-2 liter frityrolja beroende på storlek på kastrull
Vaniljglass och ljus sirap till servering

  1. Blanda mjölmix, majsstärkelse, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  2. Tillsätt vatten och rör ihop till en frityrsmet.
  3. Värm upp oljan till ca 175 grader i en kastrull. Använd så mycket frityrolja att den täcker bananerna vid fritering.
  4. Skala bananerna och doppa en i taget i frityrsmeten. Om de är små kan du fritera bananerna hela, om de är större kan du dela dem i bitar.
  5. Fritera bananerna en och en (eller flera i taget om du använder en större kastrull) i ca 4 minuter, tills de får fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Servera bananerna varma med vaniljglass. Ringla sirap över.

Glutenfri friterad banan

Annons
Dela på:

Annons

Laddar