Annons

Glutenfri frozen key lime pie

Underbart god frozen key lime pie med sötsyrlig smak av lime. Den gräddiga fyllningen passar perfekt ihop med den krispiga bottnen med smak av kokos. Det här är en fräsch och fantastiskt god dessert som går att göra flera dagar i förväg eftersom den förvaras i frysen.

Frozen key lime pie

Glutenfri frozen key lime pie
Botten:
100 g smör
200 g glutenfria digestivekex
1 dl kokosflingor

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
1 dl färskpressad limesaft (ca 3-4 limefrukter)

Annons

Tex björnbär, limeskivor och citronmeliss till garnering

Annons
  1. Smält smöret.
  2. Krossa eller mixa digestivekexen. Blanda ihop smulorna med kokos och det smälta smöret.
  3. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 25 cm i diameter, i botten och upp på kanterna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Låt kallna.
  5. Vispa grädden till fyllningen.
  6. Rör ihop kondenserad mjölk och limesaft i en bunke. Vänd ner den vispade grädden försiktigt.
  7. Häll fyllningen i pajskalet och låt stå i frysen i minst 4 timmar.
  8. Ta fram pajen ca 1 timme innan servering och låt tina i kylskåp. Garnera med björnbär och citronmeliss.

Glutenfri frozen key lime pie

Glutenfri frozen key lime pie

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar