Glutenfri fudgekaka300 g smör360 g (4 dl) strösocker3 ägg60 g (1 1/2 dl) kakao2 msk vaniljsocker1 1/2 tsk bakpulver1/2 tsk salt180 g (3 dl) rismjöl (går att byta ut mot mandelmjöl)Fudge:200 g (2 dl) vispgrädde180 g (2 dl) strösocker40 g (2 msk) ljus sirap100 g mörk choklad100 g smörSmält smöret i en stor kastrull.Rör ner socker och ägg i det smälta smöret.Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta smeten slät.Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kallna.Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar.Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig.Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor.Prova också den här varianten med daim: Glutenfri daimfudgekaka