Annons

Glutenfri fudgekaka

Det här är min favoritkaka alla kategorier. Om jag bara fick välja ett bakverk att äta resten av livet så skulle jag välja min fudgekaka. Det är en fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig chokladfudge som nästan smälter i munnen.

IMG_2908_Fotor2

Glutenfri fudgekaka
300 g smör
360 g (4 dl) strösocker
3 ägg
60 g (1 1/2 dl) kakao
2 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
180 g (3 dl) rismjöl

Fudge:
200 g (2 dl) vispgrädde
180 g (2 dl) strösocker
40 g (2 msk) ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Rör ner socker och ägg i det smälta smöret.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta smeten slät.
  4. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kallna.
  6. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar.
  7. Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig.
  8. Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor.
Annons

Prova också min oemotståndliga glutenfria fudgetårta.

Annons
Dela på:

8 kommentarer till “Glutenfri fudgekaka”

  1. Maria skriver: 16 juli, 2021

    Kan man byta ut rismjölet mot något annat?


  2. Maria skriver: 16 juli, 2021

    Kan man byta ut rismjölet mot något?


    1. Anneli Bark skriver: 18 juli, 2021

      Det går bra att byta ut rismjölet mot glutenfri mjölmix.


  3. Margaretha Rasmusson skriver: 19 juli, 2021

    Grym fudgekaka!! Serverade färska hallon som tillbehör!
    Allt bara smält!🤗😋


  4. Margaretha skriver: 22 juli, 2021

    Vilket recept! Bakade som Fudgetårta och serverade med färska hallon Woow direk!


    1. Anneli Bark skriver: 22 juli, 2021

      Vad roligt att du gillade receptet! 🙂


  5. Klara skriver: 19 augusti, 2021

    Funkar denna att frysa? Hur länge håller den sig i kylen? Tänkte baka till ett kalas!


    1. Anneli Bark skriver: 20 augusti, 2021

      Den fungerar utmärkt att frysa (jag har alltid några bitar i frysen)! Håller sig också bra i kylen i ca 3 dagar. Lycka till med bakningen och kalaset 🙂


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar