Annons

Glutenfri fudgekaka

Det här är min favoritkaka alla kategorier. Om jag bara fick välja ett bakverk att äta resten av livet så skulle jag välja min fudgekaka. Det är en fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig chokladfudge som nästan smälter i munnen.

IMG_2908_Fotor2

Glutenfri fudgekaka
300 g smör
360 g (4 dl) strösocker
3 ägg
60 g (1 1/2 dl) kakao
2 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
180 g (3 dl) rismjöl

Fudge:
200 g (2 dl) vispgrädde
180 g (2 dl) strösocker
40 g (2 msk) ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Rör ner socker och ägg i det smälta smöret.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta smeten slät.
  4. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kallna.
  6. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar.
  7. Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig.
  8. Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor.
Annons

Prova också min oemotståndliga glutenfria fudgetårta.

Annons
Dela på:

ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar