Annons

Glutenfri fudgetårta

Fudgetårta är en av mina absoluta favoriter som alltid gör succé som dessert eller på fikabordet. Det är en fullkomligt ljuvlig chokladtårta med ett täcke av krämig chokladfudge.

2015-08-28 20_Fotor2

Glutenfri fudgetårta
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1/2 dl kakao
1 1/2 dl rismjöl
Smör och kokos till formen

Fudge:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
75 g mörk choklad
75 g smör

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Rör ner resten av ingredienserna (det smälta smöret sist) och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
  6. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Låt koka på medelvärme till en tjock smet, ca 20-30 minuter.
  7. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret i bitar.
  8. Bred ut fudgen över kakan. Ställ kallt att stelna.
Annons

Servera med vispad grädde.

Annons

2015-08-28 20_Fotor

Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri fudgetårta”

  1. Catrine skriver: 17 februari, 2016

    Ser jättegott ut:-). Eftersom min dotter är mölkproteinallergisk tänker jag byta ut till mjölkfritt margarin o sojagrädde (eller kokosgrädde). Vad tror du om det? Mvh/ Catrine


    1. Anneli Andersson skriver: 17 februari, 2016

      Hej Catrine!
      Det borde gå bra att byta ut mot mjölkfria alternativ.
      Lycka till!


Annons

Laddar