Glutenfri granola 175 g (5 dl) glutenfria havregryn 30 g (3 dl) rispuffar 140 g (2 dl) solroskärnor 105 g (1 1/2 dl) pumpakärnor 70 g (1 dl) linfrön 30 g (1/2 dl) sesamfrön 25 g (2 msk) chiafrön 40 g (1 dl) riven kokos 1 dl grovhackade mandlar/nötter, tex valnötter, hasselnötter 1 msk malen kanel 1/2 tsk vaniljpulver 100 g (1 dl) vatten 45 g (1/2 dl) rapsolja 60 g (3 msk) flytande honung 3 dl torkad frukt/bär (jag använde russin och torkad ananas, mango och aprikoser från Sellton) Blanda alla torra ingredienser utom torkad frukt/bär i en stor skål. Rör ihop vatten, olja och honung. Häll ner vätskan i omgångar i grynblandningen och rör om mellan varven. Krama sedan in vätskan ordentligt med händerna så att det bildas små klumpar. Fördela den orostade granolan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 200 grader tills granolan fått fin färg, ca 15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden och passa noga så att den inte blir bränd. Ta ut granolan och låt den svalna på plåten. Blanda i den torkade frukten och bären.