Glutenfri guldkaka med glasyr 4 äggulor 180 g (2 dl) strösocker 75 g rumsvarmt smör 3 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 40 g (1 dl) mandelmjöl 75 g (1 dl) potatismjöl 60 g (1 dl) glutenfri mjölmix, tex Kungsörnens (går att byta ut mot potatismjöl) 1 dl mjölk Smör och mandelmjöl till formen Glasyr: 180 g (3 dl) florsocker Ca 2 msk vatten Ev. ätbart guldpulver till garnering Vispa ihop äggulor och strösocker med elvisp. Tillsätt det rumsvarma smöret i bitar och vispa lite till. Rör ner de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord form strödd med mandelmjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är klar innan du tar ut den. Stickan ska vara torr. Låt kakan svalna. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan. Låt stelna. Pensla eller strö eventuellt över guldpulver över guldkakan. Tips på glutenfria godsaker som du kan baka med äggvitorna som blir över: Glutenfri pavlova Glutenfria citronmaränger Glutenfri blåbärsbudapest Glutenfria minipavlovas Glutenfri citron- och lakritsbudapest