Glutenfri hallon- och lakritsrulltårta 3 ägg 135 g (1 1/2 dl) strösocker 75 g (1 dl) potatismjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1-2 tsk lakritspulver Fyllning: 1 burk (250 g) hallonkvarg 1 dl hallonsylt 1/2 dl florsocker 1-2 tsk lakritspulver Ca 1 dl hallon Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Vispa länge för att få en luftig kaka. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan bakats på. Låt kallna. Rör ihop kvarg, sylt, florsocker och lakritspulver till fyllningen och bred ut blandningen på kakan. Strö över hallonen. Dela dem eventuellt på mitten om de är stora. Rulla ihop kakan från långsidan till en rulltårta. Skär i bitar.