Det går förstås bra att använda andra bär som fyllning också men hallon tycker jag blir så somrigt och gott! Glutenfri hallonpaj Botten: 250 g (4 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas blå 90 g (1 dl) strösocker 150 g rumsvarmt smör Fyllning: Ca 2 dl hallonsylt eller ca 400 g hallon (det går bra både med färska och frysta) Ev. ca 1 dl strösocker och 1 msk potatismjöl om du använder färska eller frysta hallon Smultäcke: 75 g smör 90 g (2 1/2 dl) glutenfria havregryn 115 g (1 1/4 dl) strösocker 1 msk potatismjöl eller glutenfri mjölmix Arbeta ihop ingredienserna till pajbottnen. Degen ska gå ihop men vara lite kladdig. Tillsätt mer mjölmix om den är så kladdig att den inte går att få ihop till en boll. Låt gärna degen vila i kylskåpet en stund så blir den mindre kladdig och lättare att trycka ut i formen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Jag brukar ta en bit plastfolie till hjälp när jag trycker ut degen så går det lätt utan kladd. Ställ pajformen kallt i ca 20 minuter. Nagga och förgrädda i mitten av ugnen i 200 grader i 15 minuter. Pressa upp kanterna på pajen lite med en sked om de glidit ner. Bred ut hallonsylt på pajen alternativt mosa färska/frysta hallon och blanda med strösocker och potatismjöl innan du fördelar det i pajskalet. Smält smöret till smultäcket i en kastrull. Rör ner havregryn, strösocker och mjöl. Strö ut smultäcket över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter tills den fått fin färg. [caption id="attachment_6600" align="aligncenter" width="700"] Pajen innan gräddning[/caption] [caption id="attachment_6601" align="aligncenter" width="700"] Efter gräddning[/caption] Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. Tips på andra goda glutenfria pajer: Glutenfri favoritpaj med blåbär Glutenfri knäckig paj Glutenfri persikopaj Glutenfri smulpaj Glutenfri key lime pie Glutenfri drottningpaj med choklad Glutenfri rabarberpaj med mandelmassa Glutenfri äppelpaj med havregryn Glutenfri banoffeepaj