Den här rulltårtan bakar jag med citronsaft i smeten vilket jag tycker ger en jättegod och frisk smak som passar utmärkt ihop med hallonsmörkrämen som jag fyller rulltårtan med. Den här rulltårtan är verkligen somrig och god! Glutenfri hallonrulltårta3 ägg180 g (2 dl) strösocker2 tsk bakpulver130 g (1 3/4 dl) potatismjöl30 g (2 msk) färskpressad citronsaft (kan bytas ut mot vatten)Fyllning:100 g rumsvarmt smör120 g (2 dl) florsocker2 tsk vaniljsocker100 g (1 dl) hallonsylt (går att ersätta med färska hallon)Ev. röd/rosa hushållsfärg (går att utesluta)Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Det är viktigt att vispa ordentligt eftersom kakan blir luftigare ju mer luft som vispas in i smeten.Blanda bakpulver och potatismjöl i en bunke och vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med vätskan. Sikta gärna ner de torra ingredienserna för att få en slät smet.Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Passa noga mot slutet så att kakan inte blir bränd.Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna.Vispa eller rör rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen krämigt. Jag tycker att det är enklast att använda elvisp. Rör därefter ner hallonsylten. Tillsätt någon droppe hushållsfärg om du vill ha smörkrämen mer rosa.Bred ut smörkrämen på rulltårtan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan ligga i kylskåpet en stund så att smörkrämen blir lite fastare innan du skär rulltårtan i skivor. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Tips på fler goda glutenfria rulltårtor:Glutenfri rulltårta med färskostNaturligt glutenfri morotsrulltårtaGrundrecept glutenfri rulltårtaGlutenfri prinsessrulltårtaGlutenfri rulltårtstårtaGlutenfri daimrulltårtaGlutenfri smörgåsrulltårta