Glutenfri halloweentårta 150 g smör 3 dl strösocker 3 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt 2 dl glutenfritt mjöl (rismjöl/mandelmjöl/mjölmix) Smör och glutenfritt ströbröd eller pofiber till formen Fudgeglasyr: 1 1/2 dl vispgrädde 2 1/2 msk ljus sirap 150 g mörk choklad Ev. svart hushållsfärg Ca 50 g vit choklad till garnering Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, vaniljsocker, salt och mjöl. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Känn med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. Koka upp vispgrädde och sirap till glasyren i en kastrull. Låt svalna lite. Hacka den mörka chokladen grovt och tillsätt den till gräddblandningen. Rör tills chokladen smält. Droppa eventuellt i några droppar svart hushållsfärg för att få en mörkare färg. Låt svalna en stund tills fudgen tjocknar lite. Bred ut fudgeglasyren över kakan. Ställ kallt i ca 15 minuter. Smält den vita chokladen och spritsa den i cirklar över fudgeglasyren på kakan. Dra streck med en provsticka eller tandpetare från mitten och utåt för att få till spindelnätmönstret. Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och recept.