Annons
Annons

Glutenfri halloweentårta

Baka en otäckt smarrig tårta till halloween. Här kommer recept på en oemotståndlig kladdkaka med krämig fudgetopping och mönster av spindelnät.

Glutenfri halloweentårta

Glutenfri halloweentårta
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 dl glutenfritt mjöl (rismjöl/mandelmjöl/mjölmix)
Smör och glutenfritt ströbröd eller pofiber till formen

Annons

Fudgeglasyr:
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 msk ljus sirap
150 g mörk choklad
Ev. svart hushållsfärg

Annons

Ca 50 g vit choklad till garnering

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
  3. Blanda ner kakao, vaniljsocker, salt och mjöl.
  4. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Känn med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
  7. Koka upp vispgrädde och sirap till glasyren i en kastrull. Låt svalna lite.
  8. Hacka den mörka chokladen grovt och tillsätt den till gräddblandningen. Rör tills chokladen smält. Droppa eventuellt i några droppar svart hushållsfärg för att få en mörkare färg. Låt svalna en stund tills fudgen tjocknar lite.
  9. Bred ut fudgeglasyren över kakan. Ställ kallt i ca 15 minuter.
  10. Smält den vita chokladen och spritsa den i cirklar över fudgeglasyren på kakan. Dra streck med en provsticka eller tandpetare från mitten och utåt för att få till spindelnätmönstret.

Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och recept.

Annons

Glutenfri spindeltårta

Dela på:

5 kommentarer till “Glutenfri halloweentårta”

  1. Frida Öberg skriver: 31 oktober, 2020

    Min chokladfudge stelnar inte. Det gungar när jag rör kakan, fastän den stått kallt 1 timme. Vad blev fel? Skulle grädden och sirapen har kokat en stund först? Det står ju bara att det ska koka upp, vad innebär det?


    1. Anneli Bark skriver: 2 november, 2020

      Hej! Jag kokar bara upp grädde och sirap, alltså drar kastrullen från plattan direkt när det kokat upp. Det ska inte behöva koka längre. Min fudge stelnar efter en stund i kylskåp.. Kan det vara så att du haft lite för mycket grädde eller för lite choklad? Svårt att säga annars vad som gått fel. Kram


  2. Frida Öberg skriver: 31 oktober, 2020

    Nu har jag kikat lite på andra liknande recept och i de ska smeten sjuda tills den blivit tjock (tar ca 15-16 minuter). Ta sen bort kastrullen och låt svalna, står det. Är det så man ska göra här med egentligen eller får du den tjock ändå?


  3. Maria skriver: 28 oktober, 2021

    Hej! Går det att förvara kakan någon dag innan den äts och i så fall var? Rumstemperatur? Kylskåp? Inplastad eller ej?


    1. Anneli Bark skriver: 1 november, 2021

      Hej! Kakan går utmärkt att göra dagen innan. Jag förvarar den i kylskåp med kanten på formen runt och plastar in. Kanten har jag för att glasyren annars eventuellt skulle kunna fastna i plasten.


Annons

Laddar