Glutenfri jordgubbscheesecake 2 paket (300 g) Semper Strawberry White Chocolate Cookies 100 g smör 3 ägg 1 1/2 dl strösocker 200 g cream cheese 3 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker ca 300 g jordgubbar 1/2 dl strösocker Jordgubbar till garnering Krossa eller mixa kakorna till smulor. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. Vispa ihop äggulorna med 1 1/2 dl strösocker. Rör ner cream cheese. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret. Vänd försiktigt ner grädden och de uppvispade äggvitorna i cheesecakesmeten. Mosa jordgubbarna med 1/2 dl strösocker. Vänd ner i smeten. Häll smeten över kexbottnen och ställ cheesecaken i frysen i minst 4 timmar. Ta fram cheesecaken och låt tina minst 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar.