Annons

Glutenfri jordgubbskladdkaka

Somrig kladdkaka med jordgubbar, citron och vit choklad. Den här kakan är obeskrivligt god, som en explosion av sommar i varje tugga. Ni bara måste testa!

2016-05-07 21_Fotor

Glutenfri jordgubbskladdkaka
125 g smör
75 g vit choklad
180 g (2 dl) strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
En nypa salt
1/2 dl (35 g) marsanpulver (kan ersättas med mandelmjöl)
1 3/4 dl (70 g) mandelmjöl
Smör och kokos till formen
Ca 250 g jordgubbar
25 g vit choklad till dekoration

  1. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner chokladen i bitar och rör tills chokladen smält.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna utom jordgubbarna. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  4. Dela jordgubbarna i bitar och tryck ner dem i smeten.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kallna.

Servera med jordgubbar och vispad grädde.

Annons
Annons

2016-05-07 20_Fotor

Dela på:

5 kommentarer till “Glutenfri jordgubbskladdkaka”

  1. Carina Johnsson skriver: 14 maj, 2016

    Blir riktigt glad om ni presenterar både glutenfritt och laktosfritt. Tack!


  2. Stina skriver: 18 juni, 2019

    Om man ersätter maranpuövret med mandelmjöl, ska man då ha 70 gram mandelmjöl i tillägg? Eller är d 35 g marsampulver ELLER 70 g mandelmjöl? Låter supergott, måste testa! Mvh Stina


    1. Anneli Andersson skriver: 19 juni, 2019

      Hej! Om du vill byta ut marsanpulvret mot mandelmjöl blir det 70 g mandelmjöl + 1/2 dl (20 g) mandelmjöl till istället för marsanpulvret, dvs totalt 90 g mandelmjöl. Det tror jag skulle fungera. Lycka till! Mvh Anneli


  3. Lovisa skriver: 10 juni, 2020

    Hej! Vad kan man använda istället för mandelmjöl? (Nötallergiker)


    1. Anneli Bark skriver: 13 juni, 2020

      Hej! Det går bra att byta ut mandelmjölet mot rismjöl eller glutenfri mjölmix. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar