Annons
Annons

Glutenfri jordgubbsrulltårta

Rulltårta är så enkelt att baka, fantastiskt gott och går att variera på alla möjliga sätt. Här har jag gjort en klassisk rulltårta fylld med jordgubbar, sommarfika när det är som bäst!

2015-05-09 15_Fotor

Glutenfri jordgubbsrulltårta
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Ca 350 g färska jordgubbar + 1/4 dl strösocker
eller 1-2 dl jordgubbssylt

  1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  2. Blanda ihop potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  3. Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
  6. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
  7. Mosa jordgubbarna och blanda med sockret.
  8. Bred jordgubbsmoset/sylten över kakan och rulla ihop till en rulltårta. Skär i bitar när kakan svalnat.
Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri jordgubbsrulltårta”

  1. Lieona skriver: 27 mars, 2021

    Hej Anneli
    Har tänkte göra en tårta som en 7:a till min dotter när hon fyller år. Vilket tror du blir bäst? att baka 2 st rulltårtsbottnar och stansa ut ur eller att ta receptet från glutenfri tårtbotten fast göra i långpanna istället för springform?🙈😊🤔
    Mvh Lieona


    1. Anneli Bark skriver: 27 mars, 2021

      Hej! Vilken bra idé! Det går nog bra med vilket som men jag hade kanske gjort receptet på tårtbotten för att få lite tjockare bottnar. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar