Glutenfri kakmix på burk 4 dl havregryn (ren havre) 1 1/2 dl rismjöl 1/2 dl maizena majsstärkelse 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 dl farinsocker 1 dl strösocker 1 1/2 dl russin 2 dl salta jordnötter 150 g chokladknappar eller grovhackad choklad (jag blandar både ljus, mörk och vit choklad) För cookies med pepparkakssmak, tillsätt pepparkakskryddor: 2 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kryddnejlika 1 tsk malen kardemumma Till utbakning: 150 g smör 1 ägg Lägg de torra ingredienserna till kakmixen i en burk i den ordning de står i receptet. Jag använde en burk som rymmer 1,5 liter men det går bra med en lite mindre burk också. Tryck till ytan lite mellan varje lager så att det blir snygga lager i burken och så att ingredienserna ligger på plats även om burken skakas om lite. Skriv ett fint kort med receptet för utbakning: Glutenfria cookies (36 st/3 plåtar) 1 burk kakmix 150 g smör 1 ägg Häll kakmixen i en bunke. Smält smöret och rör ner det i kakmixen tillsammans med ägget. Blanda till en deg. Rulla bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Knyt ett fint band runt burken och fäst receptkortet på burken.