Kakmixen ger jättegoda naturligt glutenfria cookies. Tillsätt pepparkakskryddor för en julig variant med pepparkakssmak. Glutenfri kakmix på burk4 dl havregryn (ren havre)1 1/2 dl rismjöl1/2 dl maizena majsstärkelse1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 1/2 dl farinsocker1 dl strösocker1 1/2 dl russin2 dl salta jordnötter150 g chokladknappar eller grovhackad choklad (jag blandar både ljus, mörk och vit choklad)För cookies med pepparkakssmak, tillsätt pepparkakskryddor:2 tsk malen kanel1 tsk malen ingefära1 tsk malen kryddnejlika1 tsk malen kardemumma(Det går bra att ersätta kryddorna med 5 tsk färdig pepparkakskrydda) Till utbakning:150 g smör1 äggLägg de torra ingredienserna till kakmixen i en burk i den ordning de står i receptet. Jag använde en burk som rymmer 1,5 liter men det går bra med en lite mindre burk också. Tryck till ytan lite mellan varje lager så att det blir snygga lager i burken och så att ingredienserna ligger på plats även om burken skakas om lite.Skriv ett fint kort med receptet för utbakning:Glutenfria cookies (36 st/3 plåtar)1 burk kakmix150 g smör1 äggHäll kakmixen i en bunke. Smält smöret och rör ner det i kakmixen tillsammans med ägget. Blanda till en deg. Rulla bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.Knyt ett fint band runt burken och fäst receptkortet på burken.