Glutenfri kanelbullekaka 100 g smör 1 tsk stött kardemumma 1+2 tsk malen kanel 2 ägg 2 dl+1 tsk strösocker 1 msk fiberhusk 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 1 dl (80 g) potatismjöl 1 1/2 dl (90 g) glutenfri mjölmix 1 1/2 dl filmjölk 2 msk pärlsocker Strösocker och kanel att pudra över kakan Smör och pofiber till formen Smält smöret och blanda ner kardemumman och 1 tsk kanel. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop fiberhusk, vaniljsocker, bakpulver, salt, potatismjöl och mjölmix och vänd ner i äggsmeten. Rör försiktigt ner filmjölk och det smälta smöret. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med pofiber. Häll hälften av smeten i formen. Strö över 2 tsk kanel och 1 tsk strösocker. Täck med resten av smeten. Pudra över lite mer strösocker och kanel och strö över pärlsockret. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Prova också mina recept på snabba glutenfria hastbullar, glutenfri kanelbullekladdkaka och saftiga glutenfria kanelbullar.