Glutenfri kanelbullekaka
100 g smör
1 tsk stött kardemumma
1+2 tsk malen kanel
2 ägg
2 dl+1 tsk strösocker
1 msk fiberhusk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 dl (80 g) potatismjöl
1 1/2 dl (90 g) glutenfri mjölmix
1 1/2 dl filmjölk
2 msk pärlsocker
Strösocker och kanel att pudra över kakan
Smör och pofiber till formen
- Smält smöret och blanda ner kardemumman och 1 tsk kanel.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda ihop fiberhusk, vaniljsocker, bakpulver, salt, potatismjöl och mjölmix och vänd ner i äggsmeten.
- Rör försiktigt ner filmjölk och det smälta smöret.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med pofiber.
- Häll hälften av smeten i formen. Strö över 2 tsk kanel och 1 tsk strösocker. Täck med resten av smeten.
- Pudra över lite mer strösocker och kanel och strö över pärlsockret.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.
Prova också mina recept på snabba glutenfria hastbullar, glutenfri kanelbullekladdkaka och saftiga glutenfria kanelbullar.