Glutenfri kanellängd (1 stor eller 2 mindre) 25 g jäst 250 g (2 1/2 dl) mjölk 10 g (1 msk) fiberhusk 75 g rumsvarmt smör 70 g (1/2 dl) vit sirap (går att byta ut mot strösocker) 45 g (1/2 dl) strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk stött kardemumma 1 litet ägg 300 g (ca 5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax eller Semper mix Fyllning: 100 g rumsvarmt smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 1 msk vaniljsocker 2 msk malen kanel Garnering: 1 uppvispat ägg Pärlsocker Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta den med degkrokar i minst 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt. Dela eventuellt degen i 2 delar om du vill göra två mindre längder eller gör en stor längd av hela degen. Kavla ut till en rektangulär platta. Rör ihop smör, strösocker, vaniljsocker och kanel till fyllningen. Bred ut fyllningen på mitten av degplattan/-plattorna (en tredjedel av plattan). Skär sneda remsor, ca 1 cm breda, med en kniv eller degskrapa på båda sidor av fyllningen. Fläta längderna genom att lägga remsorna över fyllningen så att de överlappar varandra, först vänster sedan höger osv. Lägg längden/längderna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Tips på fler goda glutenfria bullrecept: Glutenfria kanelbullar Glutenfria blåbärsbullar Glutenfria solbullar Glutenfri butterkaka Glutenfria lakritsbullar Glutenfria nutellabullar Glutenfria hastbullar