Glutenfri kanellängd med mandelmassa (2 st) 25 g jäst 2 1/2 dl mjölk 1 msk fiberhusk 75 g rumsvarmt smör 1/2 dl vit sirap (går att byta ut mot strösocker) 1/2 dl strösocker 1/2 tsk salt 1 tsk stött kardemumma 1 litet ägg ca 5 dl (300 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix Fyllning: 75 g rumsvarmt smör 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk malen kanel 75 g mandelmassa Garnering: Uppvispat ägg Pärlsocker och mandelspån Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta den med degkrokar i minst 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta. Rör ihop smör, strösocker, vaniljsocker och kanel till fyllningen. Bred ut fyllningen på mitten av degplattorna (en tredjedel av plattan). Riv mandelmassan grovt och strö den över fyllningen. Skär sneda remsor, ca 1 cm breda, med en kniv eller degskrapa på båda sidor av fyllningen. Fläta längderna genom att lägga remsorna över fyllningen så att de överlappar varandra, först vänster sedan höger osv. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter tills längderna fått fin färg. Låt svalna på galler. Prova också mina recept på: Glutenfria kanelbullar Glutenfri kanelbullerulltårta Glutenfri kanelbullekladdkaka Glutenfria hastbullar Glutenfri kanelbullekaka