Här hittar du också mitt recept på glutenfria kärleksmums.
Glutenfri kärleksmumskladdkaka
150 g smör
3 ägg
270 g (3 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
30 g (5 msk) kakao
1/4 tsk salt
125 g glutenfritt mjöl, tex mandelmjöl, rismjöl, glutenfri mjölmix (det går bra att blanda lite av varje om man vill)
Smör och riven kokos till formen
Topping:
75 g smör
25 g (ca 2 msk) kallt kaffe
12 g (2 msk) kakao
6 g (2 tsk) vaniljsocker
180 g (3 dl) florsocker
Riven kokos
- Smält smöret och låt svalna något.
- Rör ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, kakao, salt och mjöl i en bunke.
- Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Den ska ha stannat lite i kanterna men fortfarande vara lös i mitten. Låt kladdkakan svalna.
- Smält smöret till toppingen i en kastrull. Tillsätt kaffe, florsocker, kakao och vaniljsocker direkt i kastrullen. Rör om till en slät glasyr.
- Bred glasyren över kladdkakan och strö över kokos. Låt kladdkakan stå i kylskåp i minst 2 timmar innan servering så blir den perfekt kladdig.
4 kommentarer till “Glutenfri kärleksmumskladdkaka”
Hejsan.
På mitt arbete får vi inte lov att använda mandelmjöl pga allergi.
Vilket annat glutenfritt mjöl passar då bättre att använda till bakning av tex kakor, kladdkaka, tårtbotten osv?!
Hej! Det beror lite på vad du ska baka. Jag har många recept utan mandelmjöl. I mina recept på kladdkakor där jag ibland använder mandelmjöl går det lika bra med rismjöl eller glutenfri mjölmix. Till tårtbotten brukar jag använda potatismjöl och/eller glutenfri mjölmix, sök gärna på mina recept på tårtbotten så får du fram bra recept.
Hej! Kan man frysa kakan med glasyr?
Hej! Ja det går bra att frysa den färdiga kakan.