Brödet är sött, kryddigt och jättegott och dessutom kräver det en minimal arbetsinsats eftersom ingredienserna bara behöver röras ihop och sedan gör ugnen jobbet. Glutenfri kavring 350 g (3 1/2 dl) filmjölk 210 g (1 1/2 dl) mörk sirap 1 tsk fiberhusk 2 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 1 1/2 tsk brödkryddor 120 g (2 dl) teffmjöl 240 g (4 dl) ljus mjölmix (jag använder Finax röda) Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en lös smet. Häll smeten i en smord brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 70 minuter. Täck brödet med aluminiumfolie mot slutet om det börjar få för mycket färg. Låt brödet svalna helt innan det skärs upp. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Tips på fler goda glutenfria bröd: Glutenfritt filmjölksbröd med banan Glutenfritt långpannebröd med lingon Glutenfritt brytbröd Glutenfri focaccia Glutenfria grötbullar Glutenfria russinfrallor Glutenfri Skogaholmslimpa