Annons
Annons

Glutenfri kavring som på restaurang

Sedan jag fick celiaki har jag saknat att kunna äta det goda mörka brödet som brukar serveras innan maten på vissa restauranger. Nu har jag tagit fram ett glutenfritt recept som jag tycker smakar nästan likadant.

Brödet är sött, kryddigt och jättegott och dessutom kräver det en minimal arbetsinsats eftersom ingredienserna bara behöver röras ihop och sedan gör ugnen jobbet.

Glutenfri kavring i skivor på skärbräda

Glutenfri kavring
350 g (3 1/2 dl) filmjölk
210 g (1 1/2 dl) mörk sirap
1 tsk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk brödkryddor
120 g (2 dl) teffmjöl
240 g (4 dl) ljus mjölmix (jag använder Finax röda)

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en lös smet.
  2. Häll smeten i en smord brödform.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 70 minuter. Täck brödet med aluminiumfolie mot slutet om det börjar få för mycket färg. Låt brödet svalna helt innan det skärs upp.
Annons

Nybakad glutenfri kavring på skärbräda

Annons

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept!

Glutenfri kavring som på restaurang halvt uppskruvad på skärbräda

Annons
Dela på:

6 kommentarer till “Glutenfri kavring som på restaurang”

  1. Oscar skriver: 30 november, 2021

    Helt otroligt gott bröd! Gjorde en form enligt recept och i andra formen la jag till 1 dl russin. Båda limporna blev fantastiska. Givet bröd till julen


    1. Anneli Bark skriver: 2 december, 2021

      Så roligt att du gillar det. Tack snälla för din kommentar!


  2. Sigrid skriver: 29 december, 2021

    Supergott bröd, bakar det för andra gången denna julen. Teffmjölet var slut i affären så jag tog durra istället, gick toppen!


    1. Anneli Bark skriver: 30 december, 2021

      Härligt, så roligt att höra!


  3. Ingela Fors skriver: 3 januari, 2022

    Bästa brödet någonsin!! Bakat det säkert 10ggr sen november. Alla älskar det och min bonusdotter bakade och tog med till sin pojkväns släkt på julafton, succé och ingen har celiaki!! Stort Tack! Även testat att byta ut en dl mjöl mot havregryn, så gott.


    1. Anneli Bark skriver: 4 januari, 2022

      Åh tack snälla, så roligt att höra!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar