Annons

Glutenfri kavring som på restaurang

Sedan jag fick celiaki har jag saknat att kunna äta det goda mörka brödet som brukar serveras innan maten på vissa restauranger. Nu har jag tagit fram ett glutenfritt recept som jag tycker smakar nästan likadant.

Brödet är sött, kryddigt och jättegott och dessutom kräver det en minimal arbetsinsats eftersom ingredienserna bara behöver röras ihop och sedan gör ugnen jobbet.

Glutenfri kavring i skivor på skärbräda

Glutenfri kavring
350 g (3 1/2 dl) filmjölk
210 g (1 1/2 dl) mörk sirap
1 tsk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk brödkryddor
120 g (2 dl) teffmjöl
240 g (4 dl) ljus mjölmix (jag använder Finax röda)

Annons
  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en lös smet.
  2. Häll smeten i en smord brödform.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 70 minuter. Täck brödet med aluminiumfolie mot slutet om det börjar få för mycket färg. Låt brödet svalna helt innan det skärs upp.

Nybakad glutenfri kavring på skärbräda

Annons

Glutenfri kavring som på restaurang halvt uppskruvad på skärbräda

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar