Annons

Glutenfri key lime pie

Key lime pie är en traditionell amerikansk dessertpaj. Den är makalöst god med en krämig, len och sötsyrlig fyllning med smak av lime. Varför inte bjuda på den nu till påsk?

Glutenfri key lime pie

Glutenfri key lime pie
125 g smör
200 g (22 st) glutenfria digestivekex
4 äggulor
1 burk (400 g) sötad kondenserad mjölk
1 msk vaniljsocker
Saften från 4 pressade limefrukter (ca 1 dl)

  1. Smält smöret och mixa eller krossa digestivekexen till smulor.
  2. Blanda ihop smulorna med det smälta smöret och tryck ut smeten i en pajform, gärna med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  3. Grädda pajskalet i 175 grader i 10 minuter. Låt kallna.
  4. Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner kondenserad mjölk, vaniljsocker och limesaft.
  5. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt pajen stå kallt i minst 2 timmar.
  6. Garnera gärna med limeskivor och vispgrädde innan servering.

Glutenfri key lime paj

Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri key lime pie”

  1. Ulrica Danielsson skriver: 13 maj, 2019

    Går den att frysa in? Vi vill bjuda på den om en vecka.


    1. Anneli Andersson skriver: 18 maj, 2019

      Hej! Jag har tyvärr inte provat att frysa in den så jag törs inte rekommendera att göra det. Om du provar får du gärna meddela mig hur det gick!


Annons

Laddar