Glutenfri key lime pie
125 g smör
200 g (22 st) glutenfria digestivekex
4 äggulor
1 burk (400 g) sötad kondenserad mjölk
1 msk vaniljsocker
Saften från 4 pressade limefrukter (ca 1 dl)
- Smält smöret och mixa eller krossa digestivekexen till smulor.
- Blanda ihop smulorna med det smälta smöret och tryck ut smeten i en pajform, gärna med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
- Grädda pajskalet i 175 grader i 10 minuter. Låt kallna.
- Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner kondenserad mjölk, vaniljsocker och limesaft.
- Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt pajen stå kallt i minst 2 timmar.
- Garnera gärna med limeskivor och vispgrädde innan servering.
Prova också mina recept på andra glutenfria pajer:
Glutenfri banoffeepaj
Glutenfri knäckig paj
Glutenfri fruktoffeepaj
Glutenfri smulpaj
Glutenfri äppelpaj
2 kommentarer till “Glutenfri key lime pie”
Går den att frysa in? Vi vill bjuda på den om en vecka.
Hej! Jag har tyvärr inte provat att frysa in den så jag törs inte rekommendera att göra det. Om du provar får du gärna meddela mig hur det gick!