Glutenfri kladdkaka med chokladkolacrisp 150 g smör 3 ägg 2 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 6 msk kakao 1/2 tsk salt 2 dl glutenfri mjölmix 1/2 burk karamelliserad mjölk Smör och kokos till formen Topping: 150 g choklad 1 1/2 dl rispuffar 1 dl salta jordnötter 1/2 burk karamelliserad mjölk Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker, kakao, salt och glutenfri mjölmix. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll hälften av smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Klicka ut hälften av den karamelliserade mjölken över smeten och täck med resterande kladdkakssmet. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna. Smält chokladen till toppingen och rör ner karamelliserad mjölk, rispuffar och jordnötter. Bred toppingen över kladdkakan och ställ kallt en stund innan servering. Servera med vispad grädde. Recept på andra goda glutenfria kladdkakor hittar du här: daimkladdkaka, kladdkaka med kolatäcke, nutellakladdkaka, lakritskladdkaka.