Glutenfri kladdkaka med daimgrädde Kladdkaka: 100 g smör 2 ägg 3 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 1/2 tsk salt 1 1/2 dl mandelmjöl Smör och kokos till formen Daimgrädde: 3 dl vispgrädde 1 dubbeldaim, grovhackad Smält smöret och låt svalna. Vispa eller rör ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt det smälta smöret sist. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och ställ sedan kallt en stund innan servering. Vispa grädden och blanda med den hackade daimen. Bred ut daimgrädden över kladdkakan eller servera den vid sidan om. Prova även dessa glutenfria recept med daim: daimchokladtårta, daimkladdkaka, strawboffeepaj.