Glutenfri kladdkaka med daimgrädde
Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mandelmjöl
Smör och kokos till formen
Daimgrädde:
3 dl vispgrädde
1 dubbeldaim, grovhackad
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa eller rör ihop alla ingredienser i en bunke, tillsätt det smälta smöret sist.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna och ställ sedan kallt en stund innan servering.
- Vispa grädden och blanda med den hackade daimen. Bred ut daimgrädden över kladdkakan eller servera den vid sidan om.
Prova även dessa glutenfria recept med daim: daimchokladtårta, daimkladdkaka, strawboffeepaj.