Glutenfri kladdkaka med daimtopping
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
75 g (1 dl) farinsocker (går att byta ut mot strösocker)
40 g (1 dl) kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
60 g (1 1/2 dl) mandelmjöl
65 g (ca 1 1/4 dl) rismjöl
150 g smält smör
Smör och kokos till formen
Topping:
50 g smör
90 g (1 dl) strösocker
1 msk kakao
1 msk mjölk
1 msk potatismjöl
1 dubbeldaim
- Rör ihop ingredienserna till kladdkakan i den ordning de står i receptet.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, strödd med kokos.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna.
- Blanda alla ingredienser till toppingen utom daimen i en kastrull. Låt smälta ihop på svag värme under omrörning.
- Bred ut toppingen ovanpå kladdkakan.
- Hacka daimen och strö den över kakan.
Tips på andra glutenfria kladdkakor:
Knäckig glutenfri kladdkaka
Glutenfri chokladbollskladdkaka
Glutenfri äppelkladdkaka
Glutenfri kladdkaka med kolasmak
Glutenfri kanelbullekladdkaka
Glutenfri kladdkaka med kokosbotten