På söndag 7 november är det Kladdkakans dag och vad passar bättre att fira den med än den här underbara kladdkakan som faktiskt är nästan som en tårta tycker jag. Otroligt god är den i alla fall och platsar på alla kalas! Du har väl inte missat att jag finns på Instagram, Facebook och Pinterest? Följ mig där för mer glutenfri inspiration och recept! Glutenfri kladdkaka med fudgetäcke 150 g smör 3 ägg 225 g (2 1/2 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt 30 g (3/4 dl) kakao 75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl (går att byta ut mot rismjöl) 50 g (1 dl) rismjöl (går att byta ut mot mandelmjöl) Smör och kokos till formen Fudge: 150 g (1 1/2 dl) vispgrädde 135 g (1 1/2 dl) strösocker 40 g (2 msk) ljus sirap 75 g mörk choklad 75 g smör Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resten av ingredienserna (det smälta smöret sist) och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Låt koka på medelvärme till en tjock smet, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret i bitar. Bred ut fudgen över kakan. Ställ kallt att stelna. Servera tårtan med vispgrädde. Tips på fler goda glutenfria kladdkakor: Glutenfri kärleksmumskladdkaka Knäckig glutenfri kladdkaka Glutenfri kladdkaka med daimtopping Glutenfri vit kladdkaka Glutenfri mazarinkladdkaka Glutenfri chokladbollskladdkaka Glutenfri äppelkladdkaka Glutenfri kanelbullekladdkaka Glutenfri jordgubbskladdkaka