Annons
Annons

Glutenfri kladdkaka med fudgetäcke

Här kommer recept på en fullkomligt underbar och dessutom naturligt glutenfri kladdkaka med ett täcke av krämig chokladfudge. Den här kladdkakan kan jag varmt rekommendera, den gör alltid succé och är en av mina favoriter som jag bakar ofta!

På söndag 7 november är det Kladdkakans dag och vad passar bättre att fira den med än den här underbara kladdkakan som faktiskt är nästan som en tårta tycker jag. Otroligt god är den i alla fall och platsar på alla kalas!

Annons

Glutenfri kladdkaka med fudgetäcke

Du har väl inte missat att jag finns på Instagram, Facebook och Pinterest? Följ mig där för mer glutenfri inspiration och recept!

Annons

Glutenfri kladdkaka med fudgetäcke
150 g smör
3 ägg
225 g (2 1/2 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
30 g (3/4 dl) kakao
75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl (går att byta ut mot rismjöl)
50 g (1 dl) rismjöl (går att byta ut mot mandelmjöl)
Smör och kokos till formen

Fudge:
150 g (1 1/2 dl) vispgrädde
135 g (1 1/2 dl) strösocker
40 g (2 msk) ljus sirap
75 g mörk choklad
75 g smör

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Rör ner resten av ingredienserna (det smälta smöret sist) och blanda till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
  6. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Låt koka på medelvärme till en tjock smet, ca 20-30 minuter.
  7. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret i bitar.
  8. Bred ut fudgen över kakan. Ställ kallt att stelna.

Servera tårtan med vispgrädde.

Annons

Fika med glutenfri kladdkaka med fudgetäcke

Glutenfri kladdkaka med fudge och jordgubbar

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar