Glutenfri kladdkaka med kokosbotten Kokosbotten: 50 g rumsvarmt smör 2 ägg 1 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 200 g kokos Smör och kokos till formen Kladdkaka: 150 g smör 3 ägg 3 dl strösocker 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 2 1/4 dl rismjöl Rör ihop ingredienserna till kokosbottnen. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Tryck ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Smält smöret till kladdkakan och låt svalna. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan, rör ner det smälta smöret sist. Häll smeten över kokosbottnen i formen. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 35 minuter. Låt svalna och ställ kallt en stund innan servering, gärna över natten. Kakan är god att servera med vispgrädde och bär. Prova också andra extra goda varianter av kladdkakor som knäckig kladdkaka, daimkladdkaka och kladdkaka med kolatäcke.