Kladdkaka med kola och flingsalt 100 g smör 2 ägg 2 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 70 g (ca 1 1/4 dl) rismjöl 1/2 tsk flingsalt ca 1 dl karamelliserad mjölk eller kolasås Smör och kokos eller glutenfritt ströbröd till formen 1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna i några minuter. 2. Rör ner ägg, strösocker, vaniljsocker, kakao, rismjöl och hälften av saltet i det smälta smöret. 3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) strödd med kokos eller glutenfritt ströbröd. 4. Strö över resten av flingsaltet och ringla över kolan. 5. Grädda i mitten av ugnen i 175 graders ugnsvärme ca 15-20 minuter. Låt kallna innan servering. Servera med vispad grädde.