Imorgon och på lördag kommer jag att finnas på den glutenfria mässan Mat för livet på Kistamässan i Stockholm. Där kommer jag att baka den här kladdkakan på scenen och dela med mig av mina bästa baktips. När jag inte är på scenen kan du hitta mig i en monter. Jag skulle bli jätteglad om du ville komma förbi och ställa frågor om glutenfri bakning eller bara säga hej! Följ mig också gärna på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept. Glutenfri kladdkaka med kolasmak 150 g smör 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 75 g (1 dl) farinsocker (kan bytas ut mot strösocker) 40 g (1 dl) kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 125 g (2 1/4 dl) mandelmjöl eller rismjöl Smör och kokos till formen Smält smöret. Ställ åt sidan och låt svalna lite. Rör ihop ägg, strösocker, farinsocker, kakao, vaniljsocker, salt och mjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord form, 22-24 cm i diameter, strödd med kokos. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Jag gräddar den i exakt 20 minuter men alla ugnar är olika. Kladdkakan ska vara ordentligt kladdig och lös i mitten och lite fastare utåt kanterna när du tar ut den. Låt kakan svalna och ställ kallt i några timmar innan servering så blir den perfekt kladdig. Tips på andra glutenfria kladdkakor: Glutenfri kladdkaka med kokosbotten Glutenfri chokladbollskladdkaka Glutenfri daimkladdkaka Glutenfri kladdkaka med kolatäcke Glutenfri lingonkladdkaka Glutenfri kanelbullekladdkaka Glutenfri saffranskladdkaka Glutenfri nutellakladdkaka