Annons

Glutenfri kladdkaka med kolasmak

Den här kladdkakan är en klassisk kladdkaka där jag bytt ut lite av strösockret mot farinsocker för att få en härlig kolasmak på kladdkakan. Jag använder alltid det här receptet när jag vill ha en perfekt kladdig kladdkaka!

Imorgon och på lördag kommer jag att finnas på den glutenfria mässan Mat för livet på Kistamässan i Stockholm. Där kommer jag att baka den här kladdkakan på scenen och dela med mig av mina bästa baktips. När jag inte är på scenen kan du hitta mig i en monter. Jag skulle bli jätteglad om du ville komma förbi och ställa frågor om glutenfri bakning eller bara säga hej!

Annons

Glutenfri kladdkaka med ljuvlig kolasmak

Annons

Glutenfri kladdkaka med kolasmak
150 g smör
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
75 g (1 dl) farinsocker
40 g (1 dl) kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
125 g (2 1/4 dl) mandelmjöl eller rismjöl
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  2. Rör ihop ägg, strösocker, farinsocker, kakao, vaniljsocker, salt och mjöl i en bunke.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smet.
  4. Häll smeten i en smord form, 22-24 cm i diameter, strödd med kokos.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Jag gräddar den i exakt 20 minuter men alla ugnar är olika. Kladdkakan ska vara ordentligt kladdig och lös i mitten och lite fastare utåt kanterna när du tar ut den.
  6. Låt kakan svalna och ställ kallt i några timmar innan servering så blir den perfekt kladdig.

Glutenfri kladdkaka med kolasmak

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri kladdkaka med kolasmak”

  1. Kristin skriver: 7 november, 2019

    Kan man byta ut mandel/rismjölet mot mjölmix?


    1. Anneli Andersson skriver: 7 november, 2019

      Hej! Ja det går bra. Lycka till!


Annons

Laddar