Annons

Glutenfri kladdkaka med kolasmak

Den här kladdkakan är en klassisk kladdkaka där jag bytt ut lite av strösockret mot farinsocker för att få en härlig kolasmak på kladdkakan.

Imorgon och på lördag kommer jag att finnas på den glutenfria mässan Mat för livet på Kistamässan i Stockholm. Där kommer jag att baka den här kladdkakan på scenen och dela med mig av mina bästa baktips. När jag inte är på scenen kan du hitta mig i montern hos Sellton. Jag skulle bli jätteglad om du ville komma förbi och ställa frågor om glutenfri bakning eller bara säga hej!

Annons

Glutenfri kladdkaka med kolasmak

Glutenfri kladdkaka med kolasmak
150 g smör
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
75 g (1 dl) farinsocker
40 g (1 dl) kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
125 g (2 1/4 dl) mandelmjöl eller rismjöl
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret och ställ åt sidan.
  2. Rör ihop ägg, strösocker, farinsocker, kakao, vaniljsocker, salt och mjöl i en bunke.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smet.
  4. Häll smeten i en smord form, 22-24 cm i diameter, strödd med kokos.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och ställ kallt i några timmar innan servering.

Glutenfri kladdkaka med kolasmak

Dela på:

Annons

Laddar