Glutenfri kladdkaka med kolatäcke 150 g smör 3 ägg 3 dl strösocker 6 msk kakao 1 1/2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 2 1/4 dl (125 g) mandelmjöl Smör och kokos till formen Kola: 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl ljus sirap En nypa flingsalt Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ingredienserna till kladdkakan, häll sist i det smälta smöret. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 15-20 minuter. Kakan ska vara riktigt kladdig, den står till sig i kylen sedan. Blanda vispgrädde, socker och sirap till kolan i en stor tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka i ca 20-30 minuter till 116 grader. Rör om då och då. Har du ingen termometer kan du göra kulprovet (lägg en klick smet i ett glas kallt vatten och känn på konsistensen) för att se när kolan är färdig. Den ska vara lös men gå att forma till en seg kula. Passa noga så att kolan inte blir för hård. Rör ner en nypa flingsalt i kolan när den är färdig. Häll kolan över kladdkakan och ställ kallt tills kolan stelnat. Servera med vispad grädde.