Glutenfri kladdkaka med krämig topping Kladdkaka: 150 g smör 3 ägg 250 g (ca 2 3/4 dl) strösocker 40 g (1 dl) kakao 1 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt 125 g (ca 2 1/2 dl) mandelmjöl/rismjöl (jag tar hälften av varje men det går också bra att använda enbart mandel- eller rismjöl) Smör och kokos till formen Chokladtopping: 125 g (1 1/4 dl) vispgrädde 125 g mjölkchoklad (går lika bra med mörk choklad) 1 tsk vaniljsocker Ev. flingsalt Smält smöret till kladdkakan och låt svalna medan du gör resten av smeten. Vispa ihop ägg och strösocker lätt med en vanlig visp. Obs! Vispa inte för mycket, då blir kakan luftig och inte så kompakt och kladdig som man vill ha en kladdkaka. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt, mjöl och det smälta smöret. Rör eller vispa till en slät smet. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter. Låt svalna. Gör chokladtoppingen: Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen i grädden tillsammans med vaniljsockret. Rör tills chokladen har smält och chokladkrämen är slät. Låt svalna. Bred sedan toppingen över kladdkakan. Ställ gärna kakan svalt en stund innan servering, den går utmärkt att göra dagen innan. Strö eventuellt lite flingsalt över kladdkakan innan servering och dekorera med ätbart guld- eller silverpulver. Tips på fler smarriga glutenfria kladdkakor: Knäckig glutenfri kladdkaka Glutenfri chokladbollskladdkaka Glutenfri lingonkladdkaka Glutenfri vit kladdkaka Glutenfri äppelkladdkaka Glutenfri kladdkaka med kokosbotten Glutenfri kladdkaka med daimtopping