Annons

Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka är ett av mina mest älskade bakverk och en favorit hos många, inte minst för att det är så enkelt och går så fort att baka. Och så smakar det förstås fantastiskt gott också! Här kommer mitt grundrecept på en fantastiskt god naturligt glutenfri kladdkaka.

Glutenfri kladdkaka

Glutenfri kladdkaka
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 1/4 dl (125 g) rismjöl eller mandelmjöl
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Rör ihop resterande ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt gärna kladdkakan stå kallt i några timmar innan den serveras.

Pudra över florsocker innan servering och servera med vispad grädde.

Annons
Annons

Glutenfri kladdkaka

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar