Glutenfri knäckig äppelpaj
3-4 äpplen
1 msk malen kanel
1 msk strösocker
Knäcksmet:
125 g smör
1/2 dl ljus sirap
2 msk vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
3 dl havregryn (ren havre)
1 1/2 dl rismjöl eller glutenfri mjölmix
- Skala och skär äpplena i klyftor. Blanda dem med kanel och socker och låt stå och dra medan du gör smeten.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner resten av ingredienserna och blanda till en smet.
- Fördela äppelklyftorna i en smord pajform.
- Klicka ut knäcksmeten ovanpå äpplena.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.
Gott & Glutenfritt – baka gott med ”vi älskar glutenfritts” webbguide!
Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval! Jag tillsammans med ”vi älskar glutenfritt” har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.
Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Jag visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar mina saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.
Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.
Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr