Glutenfri knäckig blåbärspaj med kardemumma Ca 400 g blåbär (frysta går bra) 2 msk strösocker 2 msk potatismjöl Knäcksmet: 150 g smör 70 g (1/2 dl) ljus sirap 30 g (2 msk) vispgrädde 135 g (1 1/2 dl) strösocker 1 1/2 tsk stötta kardemummakärnor eller malen kardemumma 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt, gärna flingsalt 105 g (3 dl) glutenfria havregryn 90 g (1 1/2 dl) glutenfri mjölmix (går att byta ut mot annat glutenfritt mjöl, tex rismjöl, mandelmjöl eller majsmjöl) Fördela blåbären i en pajform. Strö över socker och potatismjöl. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull. Tillsätt sirap och vispgrädde och låt koka upp. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop till en smet. Klicka ut smeten över blåbären i pajformen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. Servera blåbärspajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. [caption id="attachment_6760" align="aligncenter" width="700"] Pajen innan gräddning[/caption] [caption id="attachment_6761" align="aligncenter" width="700"] Pajen efter gräddning[/caption] Tips på fler goda glutenfria pajer: Glutenfri äppelpaj Glutenfri favoritpaj med blåbär Glutenfri hallonpaj Glutenfri rabarberpaj med mandelmassa Glutenfri knäckig paj Glutenfri persikopaj Glutenfri smulpaj Glutenfri lingonpaj