Annons

Glutenfri knäckig blåbärspaj med kardemumma

Den här pajen är så galet god! Blåbärspaj med ett knäckigt kardemummadoftande täcke. Kardemumma och lite salt förhöjer verkligen smaken av blåbär och gör att pajen blir så där extra god.

Glutenfri knäckig blåbärspaj i bit

Glutenfri knäckig blåbärspaj med kardemumma
Ca 400 g blåbär (frysta går bra)
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl

Knäcksmet:
150 g smör
70 g (1/2 dl) ljus sirap
30 g (2 msk) vispgrädde
135 g (1 1/2 dl) strösocker
1 1/2 tsk stötta kardemummakärnor eller malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt, gärna flingsalt
105 g (3 dl) glutenfria havregryn
90 g (1 1/2 dl) glutenfri mjölmix (går att byta ut mot annat glutenfritt mjöl, tex rismjöl, mandelmjöl eller majsmjöl)

  1. Fördela blåbären i en pajform. Strö över socker och potatismjöl.
  2. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull.
  3. Tillsätt sirap och vispgrädde och låt koka upp.
  4. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop till en smet.
  5. Klicka ut smeten över blåbären i pajformen.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter.
Annons

Servera blåbärspajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

Annons
Bakar glutenfri knäckig blåbärspaj med kardemumma
Pajen innan gräddning
Glutenfri knäckig blåbärspaj med kardemumma
Pajen efter gräddning
Annons

Nybakad glutenfri knäckig blåbärspaj med kardemumma

Dela på:

Annons

Laddar