Annons

Glutenfri knäckig blåbärspaj

Det finns inte mycket som slår den här pajen. Det här är ett av mina absoluta favoritrecept på paj. Den blir knäckig men samtidigt lite seg och har en underbar kolasmak som går bra ihop med blåbären. Det går självklart bra att använda andra bär också men blåbär är min favorit.

IMG_4563_Fotor

Glutenfri knäckig blåbärspaj
Ca 200 g blåbär
2 tsk potatismjöl
1 msk strösocker

Knäcksmet:
150 g smör
1/2 dl ljus sirap
2 msk vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn (ren havre)
1 3/4 dl rismjöl eller glutenfri mjölmix

  1. Smält smöret i en stor kastrull.
  2. Tillsätt sirap och grädde och låt koka upp.
  3. Ta av kastrullen från plattan och rör ner socker, bakpulver, havregryn och mjöl.
  4. Bred ut hälften av smeten i en smord pajform.
  5. Fördela blåbären över smeten och strö över potatismjöl och strösocker.
  6. Klicka ut resten av smeten över bären.
  7. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Annons

Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.

Annons

IMG_4622_Fotor

Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri knäckig blåbärspaj”

  1. Sanna skriver: 4 september, 2020

    Hej! Om man använder frysta blåbär, behöver man tina de innan och kanske hälla av överflödig vätska? 🙂


    1. Anneli Bark skriver: 18 september, 2020

      Hej! Du behöver inte tina blåbären innan. Strö över lite potatismjöl bara så vätskar det sig inte under gräddningen. Lycka till!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar